02 3230-401 juzsd-sk@mtsp.gov.mk

Известување за сесија за аплицирање за стекнување со општа лиценца за работа во дејноста социјална заштита и посебна лиценца за водител на случај

 Сесијата за аплицирање за стекнување со општа лиценца за работа во дејноста социјална заштита и посебна лиценца за водител на случај почнува од 13.05.2024 и ќе трае до 23.05.2024 година - Теоретскиот дел од испитот ќе се спроведе на 05.06.2024 година (среда) -...

Список со термини за видео конференции за обуки на е платформа

                                                     ТЕРМИНИ ЗА ВИДЕО КОНФЕРЕНЦИИ НА Е ПЛАТФОРМА  1. Метод на водење случај во дејноста социјална заштита. 15.04.2024 10.00 2. Разбирање на потребите и работа со деца во ризик 15.04.2024 12.00 3. Ангажирање и...

Известување

ЈУ Завод за социјални дејности информира дека на  е платформата зучење на далечина во периодот од 13.03.2024 до 14.04.2024 (вклучувајќи го и 14.04.2024 година) ќе бидат отворени следниве обуки. (овде да се вметне списокот) Термините за видео конференциите би биле од...

Остварена соработка помеѓу ЈУ Завод за социјални дејности – Скопје и SOCIEUX+

JУ Завод за социјални дејности – Скопје оствари соработка со организацијата за експертиза за вработување, труд и социјална заштита на Европската унија (SOCIEUX+), за спроведување на активноста: „Унапредување на квалитетот на услугите во центрите за дневен престој за...

Како детето на разведени родители може да има среќно и безгрижно детство

Si mund të ketë fëmija i prindërve të shkurorëzuar një fëmijëri të lumtur dhe pa brenga

А Н А Л И З А Воспитни мерки за деца во судир со законот кои се применуваат во ЦСР во РСМ

А  Н  А  Л  И  З  А

Воспитни мерки за деца во судир со законот кои се применуваат во ЦСР во РСМ

– ефекти и унапредување на нивната примена –

 

 

А Н А Л И З А од спроведено истажување „Третман и заштита на деца жртви на насилство во системот на социјална заштита“

 

А  Н  А  Л  И  З  А од спроведено истажување „Третман и заштита на деца жртви на насилство во системот на социјална заштита“

 

Корисни линкови

Министерство за Труд и Социјална Политика

Листа на центри за социјална работа и нивни контакти

ЈУ Меѓуопштински центар за социјална работа на град Скопје

Народен правобранител

Црвен Крст на Република Северна Македонија

Специјализиран тим за постапување итни предмети од ранливи категории

UNDP

UNHCR

UNICEF

Македонско здружение на млади правници

Слободни линии

Едно нешто што нѐ поврзува е тоа што сите минуваме низ овој период заедно и правиме сé за да се прилагодиме на новата реалност. Фокусот и посветеноста врз менталното здравје и благосостојбата на децата и старателите се исто толку важни колку што се и мерките на претпазливост. ☎️ Јавете се на 072 912 676 од 9 часот наутро до 19 часот секој работен ден за да поразговарате со еден психолозите кои се тука за вас.

Повеќе за отворените линии можете да прочитате овде 👉https://uni.cf/2S5BrTN

Детска линија

Линија за деца

Тин линија

Линија за тинејџери

Родители на деца со попреченост

Линија за родители на деца со попреченост

Отворена линија за родители

Отворена линија за родители за прашања, одговори и совети за сегашната ситуација