Актуелности

Меѓународен ден на волонтери

По повод на меѓународниот ден на волонтерите, на
ден 05 декември 2019 година во просториите на ЈУ Завод за социјални дејности-Скопје се одржа средба помеѓу
претставници на Заводот,  Нејзината
Ексцеленција Ѓ-ѓа Кејт М. Брнз, амбасадорка на САД во Република Северна
Македонија, Директорот на Мировниот Корпус во Република Северна Македонија,
Г-дин Марк Ханафин, претставници од Мировниот
Корпус и Министерството за труд и […]

ИЗВЕШТАЈ ЗА РАБОТА НА  ЈУ ЗАВОД ЗА СОЦИЈАЛНИ ДЕЈНОСТИ-СКОПЈЕ ( јануари – јуни  2017 година)

ВОВЕД

Во текот на првите шест месеци од  2017  година oсновни полиња  на делување  на Заводот за социјални дејности –Скопје беа : градење на сопствените капацитети,  стручна помош и поддршка   на давателите во  обезбедување на услуги кон граѓаните,  градење  на капацитетите на стручните лица  во системот на социјална заштита, интензивни активности за стекнување, обновување и продолжување […]