02 3230-401 juzsd-sk@mtsp.gov.mk
Дводневни обуки од областа ,,Брак и семејство,,

Дводневни обуки од областа ,,Брак и семејство,,

ЈУ Завод за социјални дејности – Скопје , започна со одржување на серија од  дводневни обуки од областа ,,Брак и семејство,, наменети за стручните работници во центрите за социјална работа ,,   Планирани се 11 дводневни обуки со присуство на 270 учесници  во...
Продолжувње на серијата од дводневни обуки

Продолжувње на серијата од дводневни обуки

Серијата од дводневни обуки кои Заводот за социјални дејности ги спроведува заедно со стручните работници од Меѓуопштинскиот центар за социјална работа на град Скопје. Продолжува серијата од дводневни обуки кои Заводот за социјални дејности ги спроведува заедно со...
Средба на претставниците на Заводот за социјални дејности – Скопје, со директорите на Центрите за социјална работа.

Средба на претставниците на Заводот за социјални дејности – Скопје, со директорите на Центрите за социјална работа.

  На ден 04.06.2021 година, во просториите на ДХО Даре Џамбаз Скопје, се одржа средба на претставниците од Заводот за социјални дејности – Скопје, со директорите на Центрите за социјална работа. Тема на работниот состанок беше потребата од продолжување на...
Инфосесија за прашања поврзани со остварување на права од социјална заштита

Инфосесија за прашања поврзани со остварување на права од социјална заштита

Македонското здружение на млади правници во соработка со Заводот за социјални дејности, на 22 април 2020 година во 12 часот организира инфосесија за прашања поврзани со остварување на права од социјална заштита. Доколку сакате да добиете повеќе информации или имате...