02 3230-401 juzsd-sk@mtsp.gov.mk

Известување за полагање на практичен дел од испитот

ПОЛАГАЊЕТО НА ПРАКТИЧНИОТ ДЕЛ ОД ИСПИТОТ ЌЕ СЕ ОДВИВА СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО во просториите на ДХО Даре Џамбаз! Се известуваат кандидатите дека е потребно пред нивниот термин за полагање да дојдат 10-15 минути порано и со себе  да носат и да приложат важечки документ за...

Списокот на кандидати кои го положија теоретскиот дел од стручниот испит

Кандидати кои успешно го положија теоретскиот  дел од стручниот испит заклучно со 13.05.2022     Ибадет Јашар - социјален работник, ЈУМЦСР на град Скопје Кристина Китановска - психолог, ЈУМЦСР на град Скопје Вилдан Рахмани - социјален работник, ЈУМЦСР на...

Распоред на кандидати за полагање на теоретски дел од стручен испит на 13.05.2022

НАПОМЕНА:  КАНДИДАТИТЕ КОИ ЌЕ ПОЛАГААТ, ПОТРЕБНО Е ДА ДОЈДАТ ПОЛОВИНА ЧАС ПРЕД ПОЧНУВАЊЕТО НА ИСПИТОТ И СО СЕБЕ ДА НОСАТ ВАЖЕЧКИ ДОКУМЕНТ ЗА ЛИЧНА ИДЕНТИФИКАЦИЈА. ПОЛАГАЊЕТО ЌЕ ТРАЕ ЕДЕН ЧАС СО РЕШАВАЊЕ НА ТЕСТ ОД 30 ПРАШАЊА.   група 1 со почеток од 9 часот   Даринка...

Известување за полагање на практичен и теоретски дел од стручен испит

1. Полагањето на теоретскиот дел од стручниот испит  ќе се одржи на ден 13.05.2022 година (петок) 2. Полагањето на практичниот дел од стручниот испит  ќе се одржи на ден 26.05.2022 година (четврток)   ПОЛАГАЊЕТО ЌЕ СЕ ОДВИВА СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО во просториите на ДХО...

Како детето на разведени родители може да има среќно и безгрижно детство

Si mund të ketë fëmija i prindërve të shkurorëzuar një fëmijëri të lumtur dhe pa brenga

Корисни линкови

Министерство за Труд и Социјална Политика

Листа на центри за социјална работа и нивни контакти

ЈУ Меѓуопштински центар за социјална работа на град Скопје

Народен правобранител

Црвен Крст на Република Северна Македонија

Специјализиран тим за постапување итни предмети од ранливи категории

UNDP

UNHCR

UNICEF

Македонско здружение на млади правници

Слободни линии

Едно нешто што нѐ поврзува е тоа што сите минуваме низ овој период заедно и правиме сé за да се прилагодиме на новата реалност. Фокусот и посветеноста врз менталното здравје и благосостојбата на децата и старателите се исто толку важни колку што се и мерките на претпазливост. ☎️ Јавете се на 072 912 676 од 9 часот наутро до 19 часот секој работен ден за да поразговарате со еден психолозите кои се тука за вас.

Повеќе за отворените линии можете да прочитате овде 👉https://uni.cf/2S5BrTN

Детска линија

Линија за деца

Тин линија

Линија за тинејџери

Родители на деца со попреченост

Линија за родители на деца со попреченост

Отворена линија за родители

Отворена линија за родители за прашања, одговори и совети за сегашната ситуација